Sudoku uitleg

Sudoku is een gemakkelijk, maar toch zeer uitdagend spelletje. Sudoku is een populaire cijferpuzzel vanwaar de oorsprong nog over gediscussieerd wordt. De discussie woedt of het populaire spelletje uit de Verenigde Staten of Japan komt. Het is echter wel duidelijk dat de Japanners de naam verzonnen hebben. De naam Sudoku staat voor: 'SÅ«ji wa dokushin ni kagiru'. Dit betekent dat elk getal maar één keer voor mag komen.

Een goede Sudoku uitleg

Een Sudoku puzzel bestaat voornamelijk uit een groot vak met 9 kleinere vakken. De 9 kleinere vakken bestaan weer uit 9 hokjes. Een Sudoku puzzel bestaat dus in totaal uit 81 hokjes die allen ingevuld dienen te worden. Op deze pagina geven wij jou een volledige Sudoku uitleg, waarbij wij stap voor stap alles uitleggen.

Simpele logica

De puzzel lijkt bij de eerste indruk moeilijk op te lossen, want alles lijkt mogelijk. De Sudoku uitleg is echter vrij gemakkelijk. Door middel van simpele logica kan bepaald worden welke cijfers op welke plaats horen. Stap voor stap wordt elk hokje gevuld totdat de gehele puzzel opgelost is. Door het gebruiken van scanlijnen kun je bepalen welk cijfer waar hoort. Als je bij een vakje een paar mogelijkheden overhoudt, schrijf deze dan op en kom terug bij het vakje wanneer je meer van de puzzel uitgewerkt hebt.

Het lezen van de juiste Sudoku uitleg, het logisch nadenken en een zekere mate van methodisch werken zorgt ervoor dat jij een Sudoku expert wordt. Op de pagina Sudoku spelregels geven wij nog enkele tips. Met de juiste Sudoku uitleg kun jij de hoogste moeilijkheidsgraad gemakkelijk aan.